Telecí brzlík zapečený s chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 2052 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 411 mg
 - Draslík 1116.1 mg
 - Vláknina 11129.5 mg
 - Vitamín A 11129.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brzlíky vhodíme na 3 minuty do horké vody, vyjmeme, vložíme do studené vody a jakmile se ochladí, vymačkáme je a nakrájíme na plátky. Každý plátek posypeme solí a pepřem.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme máslem, na dno pekáčku vyskládáme plátky toastového chleba, na každý chlebový plátek položíme plátek brzlíku, na ně pak plátky lanýže, zalijeme bešamelem, zakapeme máslem, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 45 minut.
 - 
                                3
Brzlíky rozdělíme na talíře a obložíme pokrájenými kyselými okurkami.