Conchiglie se šunkou a ricottou
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 125 g Žampiony čerstvé
 - 10 g Pažitka
 - 90 g Šunka parmská
 - 500 g Těstoviny Conchiglie
 - 400 g Passata (drcená rajčata)
 - 200 g Mleté kuřecí maso
 - 150 g Mozzarella
 - 250 g Ricotta
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 903 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 49.6 mg
 - Draslík 304.9 mg
 - Vláknina 10734 mg
 - Vitamín A 10734 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a důkladně je scedíme. Najemno nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a asi 1 minutu mícháme, potom přisypeme nakrájené žampiony a smažíme cca 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a důkladně je propečeme, až změní barvu. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
 - 
                                2
Do směsi vmícháme rajčatový protlak, rajčata, víno, oregano, sůl a pepř a 20 minut zvolna podusíme. Zamícháme ricottu, mozzarellu, pažitku, petrželku a polovinu parmezánu.
 - 
                                3
Do každé conchiglie vložíme hromádku sýrové směsi. Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky s kuřecím masem, urovnáme conchiglie, zalijeme je zbytkem omáčky a posypeme zbývajícím parmezánem. Zapékáme 25-30 minut dozlatova při 180 °C.