Ratatouille - pizza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1839 kcal
 - Sacharidy 203 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 7106 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 995.4 mg
 - Vláknina 50380 mg
 - Vitamín A 50380 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 274.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Paprikové lusky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpálené pánvi papriku podusíme, přimícháme sáčky s ratatouille a půl litru vody. Za stálého míchání přivedeme k varu a následně necháme 10 minut vařit na při mírné teplotě. Poté necháme směs vychladnout.
 - 
                                2
těsto na pizzu [34583]:
 - 
                                3
Mouku nasypeme do připravené mísy a v hromádce mouky uděláme ďůlek. Do něj rozdrobíme droždí a tři polévkové lžíce vlažné vody. Následně zamícháme a uděláme kvásek. Přes mísu přehodíme látku a uložíme na teplé místo, kde necháme kvásek 20 minut kynout.
 - 
                                4
Následně přidáme do misky cca čtvrt litru vody, sůl a olivový olej. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je těsto moc hutné, přidáme vodu. V opačném případě přidáme trochu mouky. Těsto necháme 30 minut kynout.
 - 
                                5
Z těsta vytvarujeme požadovaný tvar a okraje. Vychladlou směs s olivami přidáme na těsto spolu s nakrájenou mozzarellou.
 - 
                                6
Plech vložíme do trouby, která je předehřátá na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut.