Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1894.7 mg
 - Vláknina 20333 mg
 - Vitamín A 20333 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejlépe nové brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme vařit jako brambory na loupačku.
 - 
                                2
Připravíme si okurkový česnekový krém. Pokrájíme okurky, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme semena. Připravené půlky nastrouháme, osolíme a 10 minut necháme stát, aby pustily vodu.
 - 
                                3
V misce rozmícháme žervé a přidáme prolisovaný česnek.
 - 
                                4
Z okurek slijeme přebytečnou vodu a s olejem vmícháme do žervé. Směs vyšleháme, opepříme a osolíme.
 - 
                                5
Okurkový krém vychladíme.
 - 
                                6
Uvařené brambory rozčtvrtíme a poléváme krémem.