Křupavé špenátové trojhránky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 72.4 mg
 - Draslík 298.5 mg
 - Vláknina 7802.5 mg
 - Vitamín A 7802.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Náplň: v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a mírně smažíme 3–5 minut doměkka. Přidáme nasekaný špenát a podusíme 1 minutu. Necháme vychladnout. Přidáme sýr ricotta, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Zamícháme a rozdělíme na 8 porcí.
 - 
                                2
Vymažeme plech na pečení. Každý plát listového těsta rozřízneme na 2 dlouhé pruhy. Naplníme a sbalíme trojhránky. Pečeme 20 minut v troubě na 200 °C, až je těsto křupavé a zlatavé.