Omáčka se sýrem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 120.1 mg
 - Draslík 247.8 mg
 - Vláknina 180.3 mg
 - Vitamín A 180.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Vaječný žloutek smícháme se dvěma lžícemi smetany.
 - 
                                2
Česnek a šalotku očistíme, najemno nakrájíme a opečeme na rozpáleném oleji, přilijeme víno a zbytek smetany. Za stálého míchání ohříváme, nakonec vložíme nasekaný sýr. Když se rozpustí, směs odstavíme a vlijeme připravenou smetanu se žloutkem, nakonec ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem.