Calzone s ricottou
Suroviny
- 250 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 60 g Žampiony čerstvé
 - 5 g Cukr krupice
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 7 g Droždí
 - 30 g Olivy černé
 - 160 g Paprika zelená
 - 3 g Oregano sušené
 - 125 g Sýr Ricotta
 - 60 g Mozzarella
 - 275 ml Voda pitná
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1155 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 77.3 mg
 - Draslík 525.8 mg
 - Vláknina 14105 mg
 - Vitamín A 14105 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme přísady na těsto. Vymažeme velkou mísu. Těsto vypracujeme pomocí elektrického hnětače.
 - 
                                2
Vytvoříme kouli a vložíme ji do mísy. Zakryjeme naolejovanou fólií
 - 
                                3
a necháme na teple kynout, až dvojnásobně nabude.
 - 
                                4
Těsto přemístíme, rozdělíme na 4 díly. Vyválíme kolečka o průměru 20 cm. Promícháme ricottu, rajčata, mozzarellu, česnek, olivy, houby, zelenou papriku a oregano, okořeníme. Naplníme calzony, okraje dobře smáčkneme.
 - 
                                5
Dáme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 240 °C pečeme 15 minut.