Parmská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 885 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 31.9 mg
 - Draslík 492.8 mg
 - Vláknina 79.8 mg
 - Vitamín A 79.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku nasekáme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.
 - 
                                2
Poté přilijeme vývar a víno a zvolna asi 20min provaříme. Přimícháme nasekanou bazalku a rozdrobený sýr, zahustíme hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke kapustě.