Sýrová fondue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 67.5 mg
 - Draslík 53.8 mg
 - Vláknina 393 mg
 - Vitamín A 393 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ementál nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem, zalijeme vínem, ochutíme mletým bílým pepřem a přivedeme k varu. Průběžně mícháme a vaříme, až se sýr rozvaří na hustou kaši.
 - 
                                2
Potom přilijeme třešňovou nebo višňovou pálenku a ještě chvíli povaříme.
 - 
                                3
Sýrová fondue se postaví doprostřed stolu, podáváme ji s plátky bílé veky a každý strávník si namáčí kousky veky ve fondue sám.