Telecí kotlety s parmezánem na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 599 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 137.6 mg
 - Draslík 583.9 mg
 - Vláknina 1750.3 mg
 - Vitamín A 1750.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýr najemno nastrouháme. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.
 - 
                                2
Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, okmínujeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme máslo, kotlety v něm prudce z obou stran opečeme, pak je vyjmeme a na másle v hrnci zpěníme nakrájenou cibuli. Kotlety vrátíme zpátky, podlijeme pivem s trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení podle potřeby případně přilijeme vodu.
 - 
                                4
Měkké kotlety dáme na servírovací talíře a posypeme je nastrouhaným parmezánem. Šťávu dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, nalijeme ji na porce masa a podáváme.