Tykev pečená na tymiánu s ořechy a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 629 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 840.2 mg
 - Vláknina 13338.5 mg
 - Vitamín A 13338.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev omyjeme studenou vodou, rozpůlíme ji a vydlabeme z ní semena. Pak ji nakrájíme na malé přibližně stejně velké kousky.
 - 
                                2
Nakrájenou tykev rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy, pokapeme ji olejem, posypeme tymiánem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, předehřáté na 220 stupňů, až změkne.
 - 
                                3
Upečené kousky tykve přendáme do servírovací mísy, posypeme je nasekanými pekanovými ořechy a rozdrobeným sýrem, vše promícháme, dochutíme pepřem a solí a podáváme.