Toskánský salát - panzanella
Suroviny
- 100 g Sýr Feta
 - 2 krajíc Chléb konzumní
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Cibule červená
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 3 špetka Pepř citronový
 - 4 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1.5 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Meduňka
 - 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Hrášek mražený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 831 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 297 mg
 - Vláknina 4808.4 mg
 - Vitamín A 4808.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Starší chleba nakrájíme na větší kostičky, dáme je do předehřáté trouby dozlatova opéct (občas je promícháme).
 - 
                                2
Meduňkové a bazalkové lístky omyjeme, vodu z nich setřepeme a odložíme je do mísy. Omytá červená a žlutá cherry rajčata nakrájíme na poloviny a dáme do mísy k bylinkám. Přidáme k nim oloupanou červenou cibuli pokrájenou na tenká kolečka.
 - 
                                3
Mražený zelený hrášek povaříme 1 minutu v rendlíku asi ve 4 dl vody. Scedíme jej, zchladíme a přidáme k rajčatům. Nakonec přidáme pokrájený feta sýr. Vše pokapeme extra olivovým olejem, ochutíme mořskou solí, pepřem, vinným octem, cukrem a promícháme.
 - 
                                4
Přidáme opečené kostky křupavého chleba, znovu promícháme a podáváme.