Rybí pěna z tuňáka
Suroviny
- 600 g Tuňák v oleji
 - 100 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 5 g Bazalka
 - 40 g Salát hlávkový
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kapie
 - 1 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 181.5 mg
 - Draslík 403.6 mg
 - Vláknina 1026 mg
 - Vitamín A 1026 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Konzervu otevřeme a vyklopíme z ní tuňáka do misky. Vidličkou ho rozmačkáme, přidáme sýr, vejce, a ušleháme na pěnu. Podle chuti osolíme, opepříme, a dochutíme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a šťávou. Vložíme ještě omytou bazalku a nakrájenou kapii, lžíci smetany. Ještě jednou prošleháme na hustou pěnu, kterou vložíme do lednice vychladnout a ztuhnout.
 - 
                                2
Lžící na zmrzlinu pokládáme kopečky pěny na dezertní talířky. Ozdobíme plátky rajčat a listy hlávkového salátu, přidáme kopeček másla a podáváme.