Grilovaná sekaná s kozím sýrem
Suroviny
- 1000 g Maso mleté - mix
 - 200 g Sýr kozí
 - 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 954 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 475 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 100.8 mg
 - Draslík 254.7 mg
 - Vláknina 2225.8 mg
 - Vitamín A 2225.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemli přelijeme pivem a necháme ji rozmočit. Oloupaná rajčata zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Žemli vymačkáme, rozmělníme a spolu s vejci vmícháme do mletého masa. Přidáme cibuli, česnek, rajčata a nasekanou petrželku. Směs osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Alobal potřeme olejem a posypeme mletou paprikou. Z masové směsi vytvarujeme váleček a zabalíme do alobalu. Grilujeme asi 20 minut. Potom alobal rozevřeme a sekanou několikrát šikmo nakrojíme. Do zářezů vložíme na plátky nakrájený kozí sýr a znovu uzavřeme. Grilujeme ještě několik minut, dokud se sýr nezačne tavit.