Zapečené brambory
Suroviny
- 100 g Olivy černé
 - 200 g Sýr kozí
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 7 ks Brambory vařené
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 0.11 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1150 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 47.9 mg
 - Draslík 970.3 mg
 - Vláknina 9947.8 mg
 - Vitamín A 9947.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cuketu očistíme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Oloupané šalotky pokrájíme na tenké proužky. Brambory rozpůlíme, vnitřek vydlabeme.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, vložíme cibulku a cuketu. Orestujeme 5 minut, poté přidáme rozpůlené olivy, odstavíme z ohně. Smetanu řádně rozmícháme s kozím sýrem a přidáme zeleninovou směs. Omyté a osušené bylinky nasekáme, vmícháme do směsi. Přilijeme jen takové množství vývaru, aby vzniklo hladké těsto. Opepříme, přidáme prolisovaný česnek.
 - 
                                3
Brambory naplníme směsí, vložíme do silně vymaštěné zapékací formy, posypeme oříšky, položíme na každou půlku brambory plátek másla, pečeme v rozehřáté troubě na 225°C po dobu 45 minut.