Těstoviny fusilli s citronovým pestem
Suroviny
- 50 g Olivy černé
 - 30 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 240 g Těstoviny Fusilli
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Rajčata
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 358 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 5.4 mg
 - Draslík 251.2 mg
 - Vláknina 5466.8 mg
 - Vitamín A 5466.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Vařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmahneme piniové oříšky.
 - 
                                3
Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Parmezán nastrouháme najemno. Bazalku oláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
 - 
                                4
V misce smícháme olej, citronovu šťávu, česnek, větší část parmezánu a nakrájenou bazalku. Pesto dochutíme pepřem a solí a v míse promícháme s těstovinami. Potom do mísy ještě přimícháme rajčata a olivy.
 - 
                                5
Těstoviny s citronovým pestem rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými oříšky, zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.