Karbanátky s fetou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 500 g Vepřové maso mleté
 - 100 g Sýr Feta
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 0.27 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 446 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 160.1 mg
 - Draslík 662.8 mg
 - Vláknina 3630.6 mg
 - Vitamín A 3630.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme mleté maso se strouhankou, hořčicí, vejcem, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na kousky nakrájíme sýr feta.
 - 
                                3
Z masové směsi děláme placičky, do kterých zabalíme kousek sýra. Poté osmahneme na oleji po obou stranách dozlatova. Hotové karbanátky uchováme v teple.
 - 
                                4
Papriky nakrájené na malé kousky a cuketu osmahneme na vysmahnutém oleji, přidáme loupaná rajčata a 15 minut dusíme. Osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Na omáčku položíme karbanátky a podáváme.