Jemné sýrové sušenky
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mandle mleté
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mandle plátky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 136.1 mg
- Draslík 53.7 mg
- Vláknina 2397 mg
- Vitamín A 2397 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na vál prosijeme mouku, přidáme nastrouhaný sýr, změklé máslo nakrájené na kousky, mleté mandle (nebo ořechy), sůl a pepř. Zaděláme těsto jedním vejcem a vodou, dobře zpracujeme. Dáme na 30 minut do chladu odpočinout. 
- 
                                2Těsto na pomoučeném vále vyválíme, rádýlkem rozdělíme na čtverce a vypichujeme různé tvary sušenek. 
- 
                                3Druhé vejce rozšleháme s trochou mléka, každou sušenku jím potřeme, posypeme solí, plátky mandlí a poprášíme paprikou. 
- 
                                4Sušenky pečeme na vymaštěném plechu v předehřáté troubě do zlatova. 
- 
                                5Podáváme k čaji nebo vínu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        