Plněný květák se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 43 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 99.8 mg
- Draslík 918.9 mg
- Vláknina 11939.8 mg
- Vitamín A 11939.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytý celý květák povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. 
- 
                                2Housku namočíme do vody, vymačkáme a vmícháme do mletého masa spolu s na jemno nakrájenou cibulí, vejcem, nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Masovou směs vmáčkneme do prostoru mezi růžičky květáku a hlávku vložíme do zapékací mísy. 
- 
                                3Podle návodu připravíme omáčku, krátce povaříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Omáčkou zalijeme květák a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 50 - 60 minut. 
- 
                                4Podáváme s vařenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        