Fenyklový salát s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 208 mg
- Vláknina 6019.8 mg
- Vitamín A 6019.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Fenykl opláchneme, podélně rozřízneme a odstraníme košťál. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do rozpáleného oleje. 
- 
                                2Pocukrujeme a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. 
- 
                                3Z hlávek salátu radicchia odloupneme jednotlivé listy, opláchneme je a necháme oschnout. 
- 
                                4Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou, přidáme smetanu, sůl, pepř a vymícháme hladkou omáčku. 
- 
                                5Listy salátu rozdělíme na čtyři talíře, na ně dáme fenykl a přelijeme sýrovým dresinkem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        