Karbanátky z pohanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pohanka
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 ml Voda pitná
  • 22.22 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka pohanková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 148.9 mg
  • Draslík 110.3 mg
  • Vláknina 1930 mg
  • Vitamín A 1930 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci ve vodě povaříme bobkový list, vyjmeme, vsypeme pohanku a scedíme.

  • 2

    Do pohanky vmícháme nastrouhaný sýr, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v pohankové mouce, zbylém rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu