Lilky pečené a sypané sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 679.2 mg
- Vláknina 15935 mg
- Vitamín A 15935 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve necháme ohřát troubu na 200°C. Mezitím si lilky rozkrájíme podélně a lžící opatrně odstraníme jejich měkkou dužinu. Nesmíme přitom v žádném případě protrhnout slupku, proto pracujeme opatrně. 
- 
                                2Vydlabanou dužinu z lilků nakrájíme na malé kousky a naložíme na větší pánev. Přisypeme k ní na menší kostičky nakrájená rajčata, 3 prolisované stroužky česneku, posypeme oreganem, zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Na plotně smažíme 5 minut než zelenina změkne, přitom ji neustále mícháme. Poté na pánev přidáme rajčatové pyré a ještě necháme smažit dalších 5 minut, aby směs zhoustla. 
- 
                                3Lilky s odstraněným vnitřkem pomažeme olejem a položíme na pečící papír. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut, dokud nezměknou. Potom do jamky po dužině vložíme rajčatovou směs a povrch lilků posypeme sýrem. Znovu vrátíme do trouby a ještě 10 minut pečeme, aby povrch sýra zhnědl. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        