Zapečené žampiony v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 486.1 mg
- Vláknina 3186.8 mg
- Vitamín A 3186.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ze 3 lžic másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zředíme mlékem a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                2Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a krátce podusíme na másle. 
- 
                                3Podušené žampiony vložíme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. 
- 
                                4Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. 
- 
                                5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        