Muffiny z polenty a italským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Polenta instantní
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 300 g Podmáslí
  • 2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Paprika sladká
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.08 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 209.5 mg
  • Draslík 133.6 mg
  • Vláknina 2849 mg
  • Vitamín A 2849 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme se sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným sýrem (nejchutnější je Parmezán, případně ho nahradíme sýrem Pecorino, Grand Moravia či zralou Goudou).

  • 2

    V druhé misce vyšleháme olivový a chilli olej s vejci, postupně zašleháme husté podmáslí. Tuto tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce a těsto dobře promícháme.

  • 3

    Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin a dáme páct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme je do zlatova přibližně 20 minut. Po upečení mufiny necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, následně je vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu