Gratinované brambory se sýrem gruyére
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 20 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 63.4 mg
- Draslík 714.9 mg
- Vláknina 8633.3 mg
- Vitamín A 8633.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zapékací misku lehce vymažeme máslem. Smícháme oba druhy smetany s drceným česnekem. 
- 
                                2Brambory nakrájíme na jemné plátky (nejlépe krouhačem v robotu). 
- 
                                3Plátky brambor vyskládáme do zapékací misky a posypeme sýrem. 
- 
                                4Předehřejeme troubu na 160 °C a pečeme 1 1/2 hodiny, nebo až je kůrka zlatohnědá. Servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        