Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem
Suroviny
- 50 g Zakysaná smetana
- 20 g Sýr Feta
- 150 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1.07 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Olivy černé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 15 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 63.4 mg
- Draslík 945.4 mg
- Vláknina 13353.5 mg
- Vitamín A 13353.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olivy vypeckujeme a nasekáme je najemno. 
- 
                                2V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso, mléko a olivy, směs ochutíme paprikou, pepřem a solí a vytvoříme z ní malé karbanátky. 
- 
                                3Sýr Feta rozdrobíme. Část si dáme stranou a do středu každého připraveného karbanátku pak vmáčkneme kousek sýra a zakryjeme ho masovou směsí. 
- 
                                4V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a karbanátky na něm smažíme z každé strany 5 až 7 minut. 
- 
                                5Pórek omyjeme, rozpůlíme na délku a i se světlou natí nakrájíme na kousky. 
- 
                                6V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm krátce osmahneme nakrájený pórek. Pak ho zalijeme bílým vínem a smetanou a za stálého mícháni ho v pánvi na středním ohni necháme ještě 3 až 5 minut. Potom pórkovou směs dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme. 
- 
                                7Smažené karbanátky podáváme posypané zbylým sýrem s pórkovou směsí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        