Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
 - 250 g Brokolice
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 250 g Květák
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.27 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 12.9 mg
 - Draslík 1286.3 mg
 - Vláknina 22042.2 mg
 - Vitamín A 22042.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 138.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý lilek a cuketu pokrájíme na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. Očištěné papriky a rajčata krájíme na osminky, oloupanou cibuli rozkrájíme na 8 dílků.
 - 
                                2
Květák a brokolici povaříme v osolené vodě 3 - 5 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
Všechnu zeleninu opečeme na olivovém oleji v pánvi, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
 - 
                                4
Tvaroh se smetanou utřeme do krému, vmícháme nasekané bylinky, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Zeleninu upravíme na talíře a podáváme s bylinkovým tvarohem.