Špaldový tradiční věnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 82.6 mg
 - Draslík 515.4 mg
 - Vláknina 1676.7 mg
 - Vitamín A 1676.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka utřeme s cukrem, přidáme rozehřátý tuk.
 - 
                                2
Přidáme mléko a tvaroh, trochu rumu, rozinky a mleté ořechy.
 - 
                                3
Kypřící prášek rozmícháme v mouce a postupně přidáváme.
 - 
                                4
Vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme copánky a konce spojíme.
 - 
                                5
Vznikne věnec, potřeme vajíčkem a doprostřed vložíme plechový hrneček, který pomažeme máslem.
 - 
                                6
Pečeme na 160 stupňů.