Citrónová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 138.7 mg
 - Draslík 144.3 mg
 - Vláknina 2350 mg
 - Vitamín A 2350 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do zbělání směsi.
 - 
                                2
Přilijeme šťávu z poloviny citrónu a nastrouhanou citrónovou kůru.
 - 
                                3
Plátky želatiny namočíme do studené vody, poté necháme okapat. Přendáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody.
 - 
                                4
K hotové želatině rychle vmícháme citrónový krém.
 - 
                                5
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
 - 
                                6
Tvaroh lehce promícháme a vmícháme do citrónového krému, poté vmícháme i sníh.
 - 
                                7
Takto připravenou pěnu rozdělíme do servírovacích misek, dáme dobře vychladit.
 - 
                                8
Zbytek cukru smícháme se zakysanou smetanou a krémem ozdobíme citrónovou pěnu.