Smažený domácí sýr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 490 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 101.6 mg
 - Draslík 58.7 mg
 - Vláknina 782.5 mg
 - Vitamín A 782.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Měkký tvaroh dáme do misky, přikryjeme a odložíme na teplé místo na 1 až 3 dny, dokud se tvaroh nezačne roztékat. Pravidelně promícháme. Když je sýr rozteklý, přidáme žloutek, máslo, sůl, kmín a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi s nepřilnavým povrchem. Když vznikne kompaktní hmota, odstavíme. Posypeme nasekanou pažitkou. Ještě teplé a tekuté můžeme mazat na pečivo, ztuhlé naporcujeme a podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.