Tvarohový dezert s ovocem a rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 210.1 mg
 - Draslík 162.5 mg
 - Vláknina 5175 mg
 - Vitamín A 5175 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 591 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem vyložíme cedník pláténkem a naplníme tvarohem. Okraje plátna přeložíme, uhladíme, položíme na ně talíř a zatížíme. Tvaroh necháme cca 12 hodin odkapávat. Mezitím občas přimáčkneme.
 - 
                                2
Druhý den smícháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vajíčkem, ušleháme do pěny. Do krému přidáme rozinky, sekané mandle, špetku soli a tvaroh.
 - 
                                3
Plátnem vyložíme hranatou formu na paschu nebo cedník o obsahu cca 1 litr. Naplníme připravenou hmotou, okraje nahoře přehneme a opět zatížíme. Necháme v lednici ca 24 hodin odkapávat.
 - 
                                4
Poté vyklopíme na tác, ozdobíme kousky kandovaného ovoce a podáváme.