Jablkový závin z tvarohového těsta
Suroviny
- 800 g Jablka
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 40 g Tvaroh měkký
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Cukr vanilka
 - 2 špetka Skořice mletá
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 48.9 mg
 - Draslík 156.8 mg
 - Vláknina 5225.8 mg
 - Vitamín A 5225.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvarohové těsto na pečivo [32967]:
 - 
                                2
Tvaroh smícháme se změklým máslem, moukou a solí. Vypracujeme na vále hladké těsto, složíme ho natřikrát a znovu vyválíme, složíme a necháme pod fólií v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary, které plníme nebo sypeme ořechy.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme tenké placky, jednu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, naplníme hrubě strouhanými jablky bez slupky a jádřinců. Jablka posypeme cukrem, citronovou kůrou a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje přitiskneme, těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                4
Upečený závin necháme mírně vychladnout a zasypeme moučkovým cukrem s vanilkou.