Křehké řezy s tvarohovou nádivkou a rozinkami
Suroviny
- 220 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Cukr vanilka
 - 150 g Cukr moučkový
 - 400 g Tvaroh měkký
 - 50 g Rozinky tmavé
 - 0.25 ks Citrony
 - 2 ks Mandle
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.125 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1099 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 423 mg
 - Draslík 362.1 mg
 - Vláknina 14069.4 mg
 - Vitamín A 14069.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 11.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku a nastrouhanou citronovou kůru nasypeme na vál, nožem do ní rozsekáme máslo, uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s rozšlehanými žloutky a rychle vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme ztuhnout. Poté jej rozdělíme na dva díly a vyválíme na obdélníky. Jeden z nich přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme tvarohovou nádivkou a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje přitiskneme a koláč pečeme v rozpálené troubě do růžova.
 - 
                                2
Hotový posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychadnout, nakrájíme a podáváme.
 - 
                                3
Na nádivku smícháme v míse moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru, přidáme měkký tvaroh, očištěné rozinky, hořké mandle, mletou vanilku a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.