Krkonošské bramborové špalíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 67.2 mg
 - Draslík 662 mg
 - Vláknina 11326 mg
 - Vitamín A 11326 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno.
 - 
                                2
Brambory omyjeme a uvaříme v 1 litru vody ve slupce. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme k nim vejce, mouku, tvaroh a jemně nakrájenou cibuli, osolíme a vytvoříme hladké těsto.
 - 
                                3
Z těsta uděláme malé špalíčky, které vaříme přibližně 5 minut v mírně osolené zbylé vodě.
 - 
                                4
Uvařené špalíčky necháme okapat, pak je opečeme v pánvi na rozehřátém sádle, zalijeme kefírem a krátce pod pokličkou podusíme.
 - 
                                5
Nakonec přimícháme jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a podáváme.