Pečené tvarohové buchty
Suroviny
- 700 g Mouka polohrubá
 - 30 g Droždí
 - 150 g Cukr krupice
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 20 g Cukr vanilka
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 300 g Tvaroh měkký
 - 100 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 80 g Rozinky bílé
 - 50 g Cukr moučkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 16.3 mg
 - Draslík 75.3 mg
 - Vláknina 1354.3 mg
 - Vitamín A 1354.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosejeme do misky, přisypeme lžičku cukru, rozdrobené droždí. Přilijeme půlku teplého mléka, na 10-15 minut odložíme na teplé místo, vzejít kvásek. Potom přisypeme zbylou mouku s kypřícím práškem, vanilkový a krupicový cukr, rozklepneme vejce, vložíme máslo a podle potřeby přilijeme mléko. Rukou, anebo v kuchyňském robotu vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Opět na teplém místě necháme vykynout 25-30 minut.
 - 
                                2
Měkký tvaroh dáme do misky, přidáme vejce, krupicový a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vložíme rozinky a ještě jednou promícháme.
 - 
                                3
Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vykynuté těsto, rukama prohněteme. Těsto rozdělíme na 40 stejných kousků, každý kousek na vále rozválíme na kolečko o průměru 10-12 cm. Do středu každého položíme tvarohovou náplň, konce těsta k sobě dobře přimáčkneme, aby se spojili. Pokládáme je vedle sebe na plech vymazaný rozpuštěným sádlem. Boky každé buchty potřeme také sádlem a necháme je na plechu vykynout 10-15 minut.
 - 
                                4
Povrch buchet potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 20-25 minut. Upečené buchty necháme vychladnout na plechu, nakonec je posypeme moučkovým cukrem.