Žemlovka z vánočky podle Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 250 mg
 - Draslík 335 mg
 - Vláknina 8950 mg
 - Vitamín A 8950 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vánočku nakrájíme na plátky silné asi 1 centimetr, jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme tvaroh s jogurtem.
 - 
                                2
Na dno zapékací misky vymazané asi čtvrtinou másla poskládáme plátky vánočky a zakapeme mlékem. Na plátky vánočky naneseme polovinu tvarohu s cukrem, na ni poskládáme polovinu plátků jablek a posypeme skořicovým cukrem. Vrstvení ještě jednou zopakujeme a jako vrchní vrstvu položíme plátky vánočky. Také poslední vrstvu pečiva zakapeme mlékem a navrch položíme zbylé máslo nakrájené na plátky.
 - 
                                3
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne.