Nejlepší tvarohové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 107 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 206 mg
 - Draslík 393.4 mg
 - Vláknina 11300 mg
 - Vitamín A 11300 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 211.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme tvaroh s cukrem, solí a rozšlehaným vejcem se žloutkem. Vmícháme dětskou krupičku v takovém množství, aby vzniklo hladké, nelepivé těsto (záleží na vodnatelnosti tvarohu, proto je udané množství krupičky jen orientační).
 - 
                                2
Z těsta utvoříme váleček, krájíme z něj kousky, prsty roztáhneme a zabalíme do těsta jahody (případně jiné ovoce).
 - 
                                3
Knedlíky vhazujeme do vroucí vody, když vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Poté vyndáme děrovanou naběračkou.
 - 
                                4
Knedlíky podáváme posypané mákem rozmíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.