Nejlepší pomazánka z tresčích jater
Suroviny
- 115 g Játra tresčí v oleji
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 50 g Okurky nakládané
 - 115 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 35 g Cibule červená
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 67.2 mg
 - Draslík 48.5 mg
 - Vláknina 559.3 mg
 - Vitamín A 559.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme najemno.
 - 
                                2
Změklé máslo ušleháme se solí, po částech zašleháme tvaroh, mléko a tresčí játra. Směs vyšleháme dojemna, poté přimícháme ostatní suroviny.
 - 
                                3
Před podáváním necháme pomazánku vychladit.