Tvarohový knedlík v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 137.8 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 1920 mg
 - Vitamín A 1920 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh, krupici a mléko mírně osolíme, promícháme a krupici necháme nabobtnat. Potom vmícháme postupně rozpuštěné máslo a celá vejce. Vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Těsto zformujeme v namočeném a vyždímaném ubrousku, ovážeme dvakrát na obou stranách a vaříme 30 minut. Asi po 10 minutách varu uvolníme vázání u těsta, ale druhé vázání dále ponecháme až do konce varu.
 - 
                                3
Po vyjmutí z ubrousku knedlík ihned rozkrájíme nití. Podáváme s ovocnou omáčkou.