Telecí závitky s bylinkovým tvarohem
Suroviny
- 20 g Petržel - nať
 - 150 g Tvaroh jemný
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 10 g Bazalka
 - 700 g Telecí kýta
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 250 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 571 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 164.3 mg
 - Draslík 814.3 mg
 - Vláknina 868 mg
 - Vitamín A 868 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou petržel a bazalku nasekáme, vmícháme do tvarohu spolu s nastrouhaným sýrem a strouhankou. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, potřeme tvarohovým krémem a svineme do závitků. Sepneme je párátky.
 - 
                                3
Závitky opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek rozvaříme s vínem, vmícháme smetanu a vaříme 15 minut. Omáčku osolíme, opepříme, vložíme závitky a pod pokličkou zvolna dusíme 20 minut.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.