Koprovka s tvarohovými knedlíčky
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 136.1 mg
 - Draslík 30.7 mg
 - Vláknina 222 mg
 - Vitamín A 222 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umícháme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji studenou vodou (250ml) a povaříme. Přidáme ocet, cukr, sůl a nasekaný kopr. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Dle chuti osolíme nebo přidáme ocet.
 - 
                                2
Do většího hrnce dáme vařit vodu.
 - 
                                3
Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou.
 - 
                                4
Poté tvarujeme menší válečky.
 - 
                                5
Knedlíčky vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme povařit.