Špenátový koláč a sýr feta
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 80 g Sýr Parmezán
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 800 g Špenát listový čerstvý
 - 150 g Sýr Feta
 - 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 ks Pórek
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Koření Italia
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 218.8 mg
 - Draslík 922.4 mg
 - Vláknina 10909.8 mg
 - Vitamín A 10909.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.5 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 2 lžíce rozpuštěného másla dáme nadrobno nakrájený pórek a restujeme v nerezovém hrnci, do světlehněda.
 - 
                                2
Rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme omyté, okapané a nakrájené listy špenátu a krátce podusíme, přebytečnou vodu vymačkáme přes cedník.
 - 
                                3
Smícháme dohromady orestovaný pórek, podušený špenát, rozdrobený feta sýr, tvaroh, strouhaný parmezán, rozšlehaná vejce, italské bylinky, nastrouhaný muškátový oříšek a pepř.
 - 
                                4
Hranatou zapékací misku vymažeme a vlijeme do ní připravenou směs, náplň překryjeme plátem listového těsta, jeho přečnívající okraje odstraníme, potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme sezamovými semínky a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 45 minut.