Sýr vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 197.1 mg
 - Draslík 47.7 mg
 - Vláknina 367.5 mg
 - Vitamín A 367.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh rozkrájíme, promícháme se solí a kmínem a dobře přikryjeme. Uložíme na 2-3 dny v teple - tvaroh zklihovatí.
 - 
                                2
V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme tvaroh a mícháme, až se rozpustí a začne houstnout.
 - 
                                3
Potom přimícháme žloutky a ještě horkou směs nalijeme do misky vypláchnuté studenou vodou. Po vychladnutí vyklopíme a zdobíme čerstvou zeleninou. Podáváme s tmavým chlebem.