Rybí polévka se zeleninou
Suroviny
- 100 g Hrášek
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Petržel kořen
 - 200 g Filé rybí
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Mrkev kořen
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Vegeta
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Mouka rýžová
 - 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 46.3 mg
 - Draslík 435 mg
 - Vláknina 9866.5 mg
 - Vitamín A 9866.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na plátky a orestujeme v hrnci na lžíci oleje. K pórku přidáme pokrájenou zeleninu a zprudka opečeme minutu. Poté přilijeme litr vody, přidáme bobkový list a vegetu. Uvedeme k varu a přidáme hrášek. Polévku přikryjeme a vaříme doměkka 20 minut.
 - 
                                2
Filé opláchneme, osušíme ubrouskem, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme z každé strany 2 minuty. Poté filé přikryjeme a udržujeme teplé. Krevety opláchneme v horké vodě, necháme okapat a 14 krevet odložíme stranou.
 - 
                                3
Malou naběračku vývaru smícháme se smetanou a moukou a vymícháme dohladka, přilijeme do hrnce a vše pozvolna vaříme 5 minut. Mezitím nakrájíme filé na kousky a spolu s krevetami přidáme do vroucí polévky a ještě chvilku povaříme. Na závěr polévku osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a ozdobíme odloženými krevetami a bazalkou. Polévka má mírně nakyslou chuť, proto je vhodná po oslavách.