Polévka s nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Garnát obecný
  • 100 g Fazolové klíčky
  • 100 g Zelí čínské
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Koriandr celý
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1517 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 215.8 mg
  • Draslík 899.7 mg
  • Vláknina 8483.5 mg
  • Vitamín A 8483.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si těsto. Tři lžíce vody rozšleháme s vejci, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme, přikryjeme navlhčeným ubrouskem a necháme půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Následně těsto rozválíme na placku 1,5 cm vysokou. Rozkrájíme ji na 12 čtverců o straně 7 cm. Mírně poprášíme moukou.

  • 3

    V misce smícháme garnáty, 2 stroužky utřeného česneku, kořen koriandru, mletý pepř a sůl. Směs klademe lžičkou na připravené plátky těsta. Z těsta vytvoříme taštičky a ty zabalíme spojením rohů těsta.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmažíme zbylé 4 stroužky česneku. Ty pak po usmažení vyhodíme, ale olej si ponecháme.

  • 5

    V hrnci pro přípravu těstovin přivedeme vodu k varu. Opatrně vkládáme nočky „won ton“ a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Po vyjmutí z hrnce dáme nočky do pařáku s teplou vodou, aby nevychladly.

  • 6

    Na pánvi wok povaříme kuřecí nebo zeleninový vývar. Přidáme sójovou omáčku a čínské zelí (nebo nasekané špenátové listy) a několik minut zvolna povaříme.

  • 7

    Do jídelních misek nasypeme fazolové klíčky, nočky „won ton“ a vše zalijeme horkou omáčkou. Posypeme naťovou cibulkou, celým pepřem a nakonec zalijeme česnekovým olejem.

Komentáře k receptu