Guláš ze lvích hlav
Suroviny
- 55 g Krevety tygří - loupané
 - 55 g Houby čerstvé
 - 450 g Vepřové maso mleté
 - 680 g Zelí čínské
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 kávová lžička Cibulka jarní
 - 1.25 hrnek Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 580 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 65.1 mg
 - Draslík 648.1 mg
 - Vláknina 4876.7 mg
 - Vitamín A 4876.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a zázvorem, přidáme nakrájené houby, sójovou omáčku, vařené krevety bez ulit, cukr, rýžové víno a kukuřičný škrob. Ze vzniklé směsi vytvoříme 4-6 masových knedlíčků.
 - 
                                2
Zelí pokrájíme na větší kousky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme zelí, osolíme a restujeme za stálého míchání 2-3 min. Poté přidáme masové knedlíčky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakryjeme a povaříme 30-45 min. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.