Špagety Marinara
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 200 g Krevety tygří - loupané
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 150 g Mušle slávky
 - 125 g Filé rybí
 - 425 g Passata (drcená rajčata)
 - 150 g Olihně
 - 10 g Oregano sušené
 - 500 g Špagety
 - 125 ml Víno červené
 - 125 ml Voda pitná
 - 250 ml Omáčka rajčatová
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 978 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 159.4 mg
 - Draslík 539.6 mg
 - Vláknina 8481 mg
 - Vitamín A 8481 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drcený česnek a nakrájenou cibuli smažíme na oleji na malém ohni 2-3 minuty. Přidáme víno, rajčatový protlak, rajčata a rajčatovou omáčku. Za občasného míchání vaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Přidáme bylinky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Půl hrnku vody přivedeme k varu. Vložíme do ní vytříděné slávky, pod pokličkou je necháme 3-5 minut vařit. Když se lastury otevřou, vyjmeme je. Neotevřené nepoužijeme. Slávky a zbylou tekutinu vložíme do omáčky.
 - 
                                3
Na kroužky nakrájené olihně, nakrájené rybí filé a krevety postupně podusíme zhruba 1-2 minuty na másle, potom je vložíme do teplé omáčky.
 - 
                                4
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Smícháme s omáčkou a podáváme.