Krevety dušené na lilku
Suroviny
- 250 g Lilek
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 73.4 mg
 - Draslík 175.1 mg
 - Vláknina 4690.1 mg
 - Vitamín A 4690.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kmín osmahneme na rozpáleném másle společně s bobkovým listem a nasekanou feferonkou. Vmícháme ostatní koření, krátce orestujeme.
 - 
                                2
Poté vložíme předvařené krevety, lilek pokrájený na kostky, přilijeme smetanu, ochutíme solí, cukrem a přibližně 5 minut podusíme. Ihned podáváme.