Conchiglie se žampiony a krevetami
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 180 g Krevety tygří - loupané
 - 180 g Žampiony čerstvé
 - 350 g Těstoviny Conchiglie
 - 180 g Krabí maso mražené
 - 900 ml Mléko polotučné
 - 0.75 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 3 ks Bobkový list
 - 18 ks Pepř černý celý
 - 2 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 špetka Sůl
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 3 špetka Muškátový květ
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 942 kcal
 - Sacharidy 126 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 585 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 70.3 mg
 - Draslík 484.7 mg
 - Vláknina 14461.5 mg
 - Vitamín A 14461.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme, vrátíme do hrnce, přimícháme 20 g másla a udržujeme v teple. V hlubší pánvi si osmahneme na másle tenké plátky fenyklu, asi 5 minut. Přimícháme na plátky nakrájené žampiony a 2 minuty opékáme. Nakonec přidáme krevety a krabí maso a opékáme 1 minutu. Odstavíme z plotny, přimícháme cayenský pepř, bešamelovou omáčku a těstoviny.
 - 
                                2
Vezmeme si asi 6 menších zapékacích misek a vytřeme je máslem. Rozdělíme do nich směs a posypeme nastrouhaným parmezánem a plátky rajčat. Pokapeme olejem a dáme zapéct na 25 minut.
 - 
                                3
Bešamelová omáčka s cibulí [42787]:
 - 
                                4
Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé 1 minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a za stálého míchání takto spolu vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.