Lasagne s plody moře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Filé rybí
  • 230 g Mozzarella
  • 230 g Hřebenatka
  • 300 g Houby čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 balení Těstoviny Lasagne
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 122.2 mg
  • Draslík 850.4 mg
  • Vláknina 7932.3 mg
  • Vitamín A 7932.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olej a 5 minut na něm opékáme cibuli, česnek a tymián. Přidáme houby a ještě 5 minut opékáme. Vmícháme víno a prudce povaříme, dokud se téměř neodpaří. Potom přidáme rajčata, zamícháme a pod pokličkou omáčku vaříme 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme.

  • 2

    V hrnci na slabém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku, práškovou hořčici a mícháme dohladka. Ještě 2 minuty zahříváme, ale dáváme pozor, aby nám mouka neztmavla. Potom postupně vmícháme mléko, přivedeme k varu a zvolna 2 minuty vaříme. Odstavíme a na povrch omáčky položíme potravinářskou fólii, aby se nám neutvořil škraloup.

  • 3

    Do zapékací misky vymazané máslem nalijeme polovinu rajčatové omáčky, přidáme polovinu kousků rybího filé a hřebenatek. Položíme v další vrstvě polovinu lasagnových plátků, nalijeme polovinu bílé omáčky, nasypeme polovinu kostiček sýra mozzarella a vrstvy znovu zopakujeme tak, aby navrchu byla opět bílá omáčka a mozzarella.

  • 4

    Zapékáme 35-40 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout a servírujeme v zapékací misce.

Komentáře k receptu