Lasagne s plody moře
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 450 g Filé rybí
- 230 g Mozzarella
- 230 g Hřebenatka
- 300 g Houby čerstvé
- 150 ml Víno bílé
- 600 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Hořčice v prášku
- 1 ks Cibule
- 0.25 ks Máslo čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 balení Těstoviny Lasagne
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 50 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 122.2 mg
- Draslík 850.4 mg
- Vláknina 7932.3 mg
- Vitamín A 7932.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej a 5 minut na něm opékáme cibuli, česnek a tymián. Přidáme houby a ještě 5 minut opékáme. Vmícháme víno a prudce povaříme, dokud se téměř neodpaří. Potom přidáme rajčata, zamícháme a pod pokličkou omáčku vaříme 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme.
-
2
V hrnci na slabém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku, práškovou hořčici a mícháme dohladka. Ještě 2 minuty zahříváme, ale dáváme pozor, aby nám mouka neztmavla. Potom postupně vmícháme mléko, přivedeme k varu a zvolna 2 minuty vaříme. Odstavíme a na povrch omáčky položíme potravinářskou fólii, aby se nám neutvořil škraloup.
-
3
Do zapékací misky vymazané máslem nalijeme polovinu rajčatové omáčky, přidáme polovinu kousků rybího filé a hřebenatek. Položíme v další vrstvě polovinu lasagnových plátků, nalijeme polovinu bílé omáčky, nasypeme polovinu kostiček sýra mozzarella a vrstvy znovu zopakujeme tak, aby navrchu byla opět bílá omáčka a mozzarella.
-
4
Zapékáme 35-40 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout a servírujeme v zapékací misce.